Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μήπως ήρθε η ώρα για baby swimming;

To baby swimming ξεκίνησε σαν μόδα πριν από λίγα χρόνια και τώρα τείνει να γίνει απαραίτητο στοιχείο της ανάπτυξης του μωρού σας. Και αυτό γιατί έχει αποδειχθεί  επιστημονικά ότι βοηθάει, επιδρώντας θετικά, στην κινητική, μυϊκή και νευροψυχική ανάπτυξη των βρεφών. Με την κολύμβηση, τα παιδιά αποκτούν προσαρμοστικότητα στα ερεθίσματα, θάρρος και υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, αλλά και ανεξαρτησία.
Παράλληλα ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ο ύπνος τους γίνεται πιο ευχάριστος και ήρεμος, αφού το νερό ρυθμίζει τον μυϊκό τους τόνο και τους δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης.
Η συμμετοχή των γονιών ενδυναμώνει τη σχέση μεταξύ γονιού-παιδιού, ενώ με την επαφή με τα άλλα βρέφη, αναπτύσσεται η προσωπικότητα του παιδιού, η κοινωνικότητά του και η ευφυΐα του.
Ταυτόχρονα, το νερό παρέχει στα βρέφη πολύ καλή ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν ότι είναι ικανά να διαχειριστούν τις κινήσεις τους, επιβοηθούμενα από τα θετικά χαρακτηριστικά του. Αυτό οδηγεί στην  εκμάθηση βασικών κολυμβητικών κινήσεων και δεξιοτήτων. Δημιουργούνται έτσι οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν την κολύμβηση, αναπτύσσοντας εμπιστοσύνη προς το νερό, μέσω της διδαχής βασικών κινήσεων μέσα σε αυτό.

Τα μαθήματα baby swimming απευθύνονται σε μωρά από έξι μηνών έως δυόμισι ετών.
Μην το φοβάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου