Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Επιλέξτε με τα σωστά κριτήρια την baby-sitter

Ό,τι πολυτιμότερο έχετε στον κόσμο είναι το παιδί σας. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να επιλέξετε με σωστά κριτήρια τον άνθρωπο που θα το προσέχει την ώρα που θα απουσιάζετε από το σπίτι.

* Ζητήστε οπωσδήποτε συστάσεις και επικοινωνήστε με τις οικογένειες που είχαν απασχολήσει την υποψήφια. Θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο που χειρίζεται θέματα που αφορούν στα παιδιά, τις ανάγκες του αλλά και πόσο υπεύθυνα αντιμετωπίζει την απασχόλησή της.

* Επιλέξτε κυρίες που έχουν δικά τους παιδιά ή παιδαγωγούς που έχουν επιμορφωθεί σε θέματα δημιουργικής απασχόλησης.

* Ρωτήστε την πώς θα περνάει τη μέρα της με το παιδί, τι απόψεις έχει για την τηλεόραση, εάν της αρέσει να διαβάζει.

* Οπωσδήποτε δεν πρέπει να καπνίζει καθόλου, όταν βρίσκεται στο σπίτι σας.

* Φέρετε σε επαφή το παιδί με την υποψήφια. Δείτε τις αντιδράσεις και των δύο. Συνήθως τα παιδιά έχουν διαίσθηση για το ποιόν του ανθρώπου που έχουν απέναντι τους. Δείτε τον τρόπο συμπεριφοράς της υποψηφίας απέναντι στο παιδί, τον τρόπο που του μιλάει και του χαμογελάει, πόσο ασχολείται μαζί του, έστω και αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα.

* Ζητήστε από την υποψήφια να περάσει μία-δύο ώρες μόνη της με το παιδί σαν δοκιμαστική περίοδο. Μετά ακούστε τι θα σας πει το παιδί σας αλλά και η υποψήφια, ξεχωριστά.

* Εάν το παιδί αντιδρά αρνητικά, είναι φυσιολογικό. Κανένα παιδί δεν θέλει να περνά τον χρόνο του με έναν ξένο άνθρωπο. Εξηγήστε του για ποιον λόγο γίνεται αυτό και δώστε του όλο τον χρόνο σας, όταν επιστρέφετε στο σπίτι, όσο κουρασμένη και αν είστε. Ακόμη και να ξαπλώσετε αγκαλιά στον καναπέ, για να ξεκουραστείτε εσείς, η επαφή αυτή φτάνει στο παιδί.

* Σημασία έχει όλα να γίνονται με ηρεμία και χωρίς φωνές. Ξεκαθαρίστε το αυτό με την υποψήφια, αλλά να το έχετε και εσείς πάντοτε στο μυαλό σας.

Όπως και να έχει, να είστε πάντα έτοιμοι για αλλαγές, γιατί δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι με όλους. Αφήνετε λίγο χρονικό περιθώριο, όχι περισσότερο από έναν μήνα, να συνηθίσει το παιδί στη νέα κατάσταση.

Εάν διαπιστώνετε ότι η συμπεριφορά του δεν βελτιώνεται, παρόλο που συζητάτε το πρόβλημα με την baby sitter, προσπαθήστε να βρείτε μία νέα υποψήφια ή σκεφτείτε και τη λύση του παιδικού σταθμού, μήπως το παιδί χρειάζεται επικοινωνία με συνομήλικούς του.

Πηγή: womanslife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου