Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δώρο 500 παιδικά βιβλία


 
 
Αναρωτηθήκατε, άραγε, πού μπορεί να δανειστεί κανείς ένα παιδικό βιβλίο στην Κατερίνη; Επισκεφθήκατε ποτέ τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης; Αν ναι, σίγουρα θα διαπιστώσατε, πως η «παιδική γωνιά» της είναι φτωχή και διαθέτει ελάχιστα βιβλία.
Επειδή, λοιπόν, η ομάδα εθελοντικής δράσης του Νομού Πιερίας θεωρεί πως είναι ντροπή για τον τόπο τους να θέλει κάποιο  παιδί να δανειστεί ένα βιβλίο και να μην το βρίσκει, επειδή δεν υπάρχει ή επειδή έχει εξαντληθεί, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη δράση, με στόχο να μεγαλώσει τη «γωνιά» Παιδικού Βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Σε ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση η ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλούμε να στηρίξετε το ''3ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης'' με την ενεργό συμμετοχή σας. Την Παρασκευή 6 Μαΐου από τις 18:00 έως 20:30 και το Σάββατο 7 Μαΐου από τις 10:30 έως 13:30 θα σας περιμένουμε στο περίπτερο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στην πλατεία Ελευθερίας. Στόχος μας είναι να  να συγκεντρώσουμε 500 παιδικά  βιβλία. Φέρτε, λοιπόν, όσα παιδικά βιβλία δεν χρειάζεστε (αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση) και χαρίστε τα, για να τα διαβάσουν κι άλλα παιδιά. 
Η παράκληση απευθύνεται ειδικά στους εκπαιδευτικούς, στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας και σε γονείς. Ας μάθουμε στα παιδιά μας να χαρίζουν και να επαναχρησιμοποιούν.
Θα σας περιμένουμε στον πεζόδρομο, στο περίπτερο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κατά τη διάρκεια της 1ης Γιορτής Εθελοντισμού 6 και 7 Μαΐου 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου